Налаштування динамічного доступу до інтернет-підключення

Шановні студенти!

       У гуртожитках та корпусах університету змінено тип підключення до інтернету з PPPoE на динамічний. Для користуванням інтернетом достатньо підключити мережевий кабель до комп’ютера.

        Якщо у Вас роутер його необхідно переналаштувати.

        Інструкція по налаштуванню роутера TP-Link на прикладі TL-WR741N/TL-WR741ND

   Налаштування маршрутизатора зручніше всього здійснювати через його WEB-інтерфейс. Для цього в адресному рядку будь-якого доступного браузера (наприклад Internet Explorer) вводимо ІР-адресу роутера(переважно це 192.168.0.1, або глянути на тильній стороні корпусу роутера). При вході буде запропоновано ввести Ім’я користувача і Пароль за замовчуванням це “admin” і “admin” відповідно. При успішній авторизації відкриється сторінка статусу обладнання:

      Натискаємо “Сеть” і вибираємо “WAN”, з випадаючого списку “Тип подключения WAN:” вибираємо “Динамический IP-адрес”, зберігаємо натиснувши кнопку “Сохранить”.

    Тепер роутер може надавати доступ до інтернету тим комп’ютерам, які підключаються безпосередньо кабелем. Однак для забезпечення безпеки від “не бажаних” підключень по безпровідній мережі Wi-Fi слід виставити шифрування, вибравши відповідний протокол і задавши пароль доступу.

       Перш за все слід вказати “SSID” маршрутизатора, тобто його унікальне ім’я, яке буде відображатись в загальному списку доступних безпровідних мереж.

       Натискаємо “Беспроводной режим”, пункт “Настройки беспроводного режима” має бути активним, вводимо “SSID” [для уникнення без-порядку в ефірі доступних Вам безпровідних мереж Wi-Fi рекомендується в якості “SSID” вказувати Ім’я користувача], збережіть зміни натиснувши кнопку “Сохранить”.

      Переходимо до пункту “Защита беспроводного режима”, нижче пункту Беспроводной режимі виставляємо шифрування “WPA-Personal/WPA2-Personal” [для кращого шифрування і зменшення можливості потенційного взлому вибираємо версію “Version:” протоколу – “WPA2-Personal і задаємо “Пароль PSK:” вказавши надійний пароль на підключення до Wi-Fi мережі маршрутизатора], зберігаємо натиснувши кнопку “Сохранить”.

       Налаштування завершено!